Aile ve sosyal politikalar bakanlığı koruyucu aile yönetmeliği

Koruyucu aile kimler olabilir?

Ülkemizde TC vatandaşı olup sürekli olarak Türkiye'de ikamet eden, 25-65 yaş aralığında bulunan, en az ilkokul mezunu, düzenli geliri bulunan, evli/bekâr veya çocuklu/çocuksuz herkes (çocuğun biyolojik anne-babası ya da vasisi dışındaki kişiler) koruyucu aile olabilmektedir.

2021 koruyucu aile ücretleri ne kadar oldu?

Koruyucu ailelere baktıkları her çocuk için, çocukların bakım, eğitim ve yetiştirilme harcamaları için aylık ücret ödeniyor. Koruyucu aileye yapılan ortalama aylık ödeme miktarı bin 485 TL'yi bulurken engelli çocuğa bakan koruyucu aileye yapılan aylık ödeme miktarı 2 bin 57 TL.

Koruyucu aile ne kadar maaş alıyor?

Özellikle hem gönüllü hem de ücretli olarak devlet güvencesi altında, günümüzde birçok farklı koruyucu aile bulunuyor. Koruyucu aileler için baktıkları her çocuk için aylık olarak 485 TL verilmektedir. Bunlar çocuklar için bakım ve eğitim ile beraber öğretim hayatları adına kullanılması gereken miktardır.

Koruyucu aile çocuğa kaç yaşına kadar bakar?

Koruyucu ailelik, çeşitli sebeplerle biyolojik ailesiyle yaşayamayan, devlet korumasında kurum bakımında yaşayan, 0-18 yaş aralığındaki çocuklara sağlanan aile yanında bakım hizmetlerinden biridir.

Koruyucu aile olmak için ne yapılır?

KORUYUCU AİLE BAŞVURUSU NASIL YAPILIR? Koruyucu aile olmak isteyenlerin ikamet ettiği yer Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, koruyucu. ailevecalisma.gov.tr adresi ve E- Devlet üzerinden başvuru yapabilirler.

Koruyucu aile giyim yardımı hangi ayda verilir?

Gönüllü statüdeki koruyucu aileler yanındaki çocuklar için de talepte bulunduğu takdirde harçlık ödenmesi ile sağlık, Şubat-Ağustos ayları giyim masrafları ve Eylül ayı okul masrafları ile okula giden ve özürlü çocukların servis ücretleri, çocukların eğitim-öğrenim-meslek edinme kurs bedelleri karşılığı ödenmektedir.

Koruyucu aile ödemeleri nasıl hesaplanır?

Koruyucu ailelere ödenen ücret (10270) gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucunda elde edilen rakamın sırasıyla %50'si, %75'i, %80'i, %85'i ve %90'ı alınarak belirlenmektedir. Harçlıklar ise kuruluş bakımındaki çocuklar için yapılan hesaplama ile belirlenmektedir.