Dgs fizyoterapi ve rehabilitasyon taban puanları

Fizyoterapi DGS ile kaç yıl?

DGS aracılığıyla adaylar 2 yıllık bölümlerden 4 yıllık bölümlere geçiş hakkı kazanmaya çalışırlar ve 2 yıllık bir önlisans bölümü olan Fizyoterapi bölümünden mezun olan adaylarda bunu yapmak istediklerinde girebilecekleri belli bölümler vardır.

Fizyoterapi hangi bölüme geçiş yapabilir?

Fizyoterapi mezunları her yıl DGS'den sadece Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon bölümüne geçiş yapabiliyorken artık Hemşirelik, Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri bölümlerini de tercih edebilecekler.

DGS kaç üzerinden hesaplanıyor?

Adayların, sayısal ve sözel bölümlerin her birinden aldıkları ham puanların ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir.

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı ne iş yapar?

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı; hastalık, yaralanma, sakatlık veya yaşlanmadan kaynaklanan fiziksel güçlükleri olan hastaların tedavisini gerçekleştiren meslek grubuna verilen isimdir.

DGS ile geçiş yapan kaçıncı sınıftan başlar?

2) Dikey geçişle kaçıncı sınıftan başlayacağım? Dikey geçişle kayıtlanan öğrenciler 3. sınıfa intibak ettirilmektedir.

2 yıllık fizyoterapi ne iş yapar?

Programdan mezun olan Fizik Tedavi Teknikerleri, resmi ve özel hastanelerde, rehabilitasyon merkezlerinde, özel sağlık kuruluşlarında, özel eğitim merkezlerinde, spor-sağlık merkezlerinde, profesyonel ve amatör spor kulüplerinde, huzur evlerinde ve kaplıca-termal tesislerinde görev yapabiliyor.

Fizyoterapi ne kadar maaş alıyor?

5 yıldan 10 yıla kadar olanlar – 5.203,67 TL Maaş 10 yıldan 15 yıla kadar olanlar – 5.307,56 TL Maaş 15 yıldan 20 yıla kadar olanlar – 5.457,65 TL Maaş 20 yıldan fazla olanlar – 5.650,15 TL Maaş