Gece çalışabilir raporu nereden alınır

Bu Kanun kapsamında alınması gereken sağlık raporları işyeri hekiminden alınır. 10'dan az çalışanı bulunan ve az tehlikeli işyerleri için ise kamu hizmet sunucuları veya aile hekimlerinden de alınabilir. Raporlara itirazlar Sağlık Bakanlığı tarafından belirlenen hakem hastanelere yapılır, verilen kararlar kesindir.

Gece çalışmasına uygunluk raporu nereden alınır?

Gece postalarında kadın işçi çalıştırmak isteyen işverenlerin kadın çalışanlarını gece postalarında çalıştırılabilmeleri için, işe başlamadan önce, gece postalarında çalıştırılmalarında sakınca olmadığına ilişkin sağlık raporunu işyerinde görevli işyeri hekiminden almalıdırlar.

Gece çalışamaz raporu özel hastaneden alınır mi?

Sosyal Sigorta İşlemleri Yönetmeliği'nin 39. maddesine göre, özel hastanelerden alınan raporlar geçerlidir. 2014 yılında yönetmelikte yapılan değişiklikle özel hastanenin SGK ile anlaşmalı olması şartı da kaldırılmıştır. Yani SGK ile anlaşması olsun ya da olmasın, özel hastane raporları geçerlidir.

Özel hastaneler işe giriş raporu verebilir mi?

Bu rapor ortak sağlık ve güvenlik birimi içerisinde bulunan işyeri hekimleri veya az tehlikeli kategorisinde yer alan işyerleri için aile hekimi tarafından verilebilen rapordur. Özel hastaneler tarafından işe giriş sağlık rapor düzenlenemez.

Işe giriş sağlık raporu kaç para?

İşe giriş sağlık raporu ücreti incelendiğinde Sağlık Bakanlığı tarafından temin edilen fiyatlar 200 TL'dir. Üniversiteler tarafından temin edilen raporlar 300 -400 TL olup civarıdır. İstenilen testlere göre fiyat değişmekle birlikte Satem Mobil Sağlıkden 90 TL karşılığında alabilirsiniz.

Gece çalışamaz raporunu kimden alabilirim?

İşyeri doktorunuz halledebilir aslında istese, hiçte zor değil onun için sadece 'gece vardiyasında çalışamaz' raporunu vermesi gerekiyor, ama hastaneden almak içinde başvurunuzu yapın, onlar sizi yönlendirirler…

Gece çalışamaz raporu kimlere verilir?

Gece vardiyasında çalıştırılamayacak sigortalılar şunlardır; Sanayiye ait işlerde 18 yaşını tamamlamamış çocuk işçiler ve genç işçiler, Kadın işçilerin gece vardiyasında çalıştırılıp çalıştırılamayacağı konusunda Sağlık Bakanlığı'nın görüşü gerekir.

Işe başlamak için sağlık raporu nasıl alınır?

OSGB'lerdeki İşyeri Hekimlerinden veya az tehlikeli (50 kişi altında olması şartıyla) işte çalışılacaksa bağlı bulunduğunuz ASM'den (Aile Sağlık Merkezleri) alınır.