Havuçlu kek tarifi

Havuçlu kek nasıl yapılır ve malzemeleri?

Havuçlu Kek Tarifi Malzemeleri

  1. 3 adet yumurta.
  2. 1 su bardağı toz şeker.
  3. 1 su bardağı süt.
  4. 1 su bardağı sıvı yağ
  5. 3 su bardağı un.
  6. 2 adet orta boy havuç
  7. 1 su bardağı ceviz içi.
  8. 1 tatlı kaşığı tarçın (silme)

Nefis Yemek Tarifleri nden havuçlu kek nasıl yapılır?

3 adet yumurta ile şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Sıvıyağ ve sütü de ekleyelim. Rendelenmiş havuç, ceviz içi ve tarçını da ekleyip çırpmaya devam edelim. Kabartma tozu vanilya ve unu da katıp kıvamlı bi hale geldikten sonra margarinle yağlanmış kalıbımıza dökelim.

Havuçlu kek nasıl hazırlanır?

Unu, karbonatı, limon suyunu ve vanilini harca eleyerek ekleyin, ardından mikserle çırpın. Karışıma rendeleyip fazla suyunu aldığınız havuç, iri dövülmüş ceviz içi ve tarçını ekleyin. Kek kalıbınızın tabanını yağlayın. Kalıba aktardığınız keki, önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında, yaklaşık 40 dakika pişirin.

Havuçlu kek ne kadar sürede?

Pişme süresi 45 dk . kadardır. Afiyet olsun!

Havuçlu Tarçınlı Kek kaç dakikada pişer?

Önceden ısıtılmış 180 derece fırının orta rafının bir altında yaklaşık 35-40 dakika pişirilir. Pişen keke kürdan batırıp kontrol edilir.Kürdana kek yapıştığında bir müddet daha pişirmelisiniz. Piştikten sonra fırını açmadan 5-10 dakika kekin soğuması beklenir.

Sade havuçlu kek nasıl yapılır?

Havuçlu Kek Yapılışı :

  1. Havuçlu kek yapımı için; ilk olarak 2 adet orta boy havucun kabuklarını soyun. Rendenin iri tarafı ile rendeleyin.
  2. Havuçlu keki önceden ısıtılmış 170 derece fırına verin. Yaklaşık 40 dakika kadar pişirin. …
  3. Havuçlu kek piştikten sonra fırından çıkartıp, ılımaya bırakın.

Kek yaparken süt yerine ne kullanılır?

Kısaca üzerinden geçecek olursak; baharatlı ya da sade, puf puf kabaran ve daha az şekerli kekler için süt, yoğun ve nemli kıvamlı, şerbet ya da sos kullanacağınız, içerisine aroma ilave edeceğiniz kekler için ise yoğurt kullanmanızı öneririz.