Hemşirelik dgs bölümleri

Hemşireliğe hangi bölümlerden geçiş var?

  • 2 YILLIK HEMŞİRELİK BÖLÜMÜNDEN İSE AŞAĞIDAKİ 4 YILLIK BÖLÜMLERE GEÇİŞ YAPILABİLİR: Ebelik. Fizyoterapi ve Rehabilitasyon. Gerontoloji. Hemşirelik. Hemşirelik ve Sağlık Hizmetleri. …
  • 2020 YILI HEMŞİRELİĞE GEÇİŞİ OLAN BÖLÜMLER İÇİN TIKLAYINIZ.

Hemşirelik DGS kaç puan?

Hemşirelik bölümünün en yüksek taban puanı 359,78500 puan ile İstinye Üniversitesi (Sağlık Bilimleri Fakültesi)'ne ait. En düşük puanı ise 269,01634 puan ile Doğu Akdeniz Üniversitesi (Sağlık Bilimleri Fakültesi)'ne ait.

DGS kaç almak lazım?

DGS'nin kendisine özel puan hesaplama yöntemi vardır. Bir bölümü kazanmak için yaklaşık 130 puan alınması gerekiyor. İyi bir bölümü kazanmak için en az 240-250 puan alınması gerekiyor. Adayların ÖBP puanını da yüksek tutması gerekiyor.

DGS kazanmak için kaç net lazım?

DGS sınavında Sayısal bölümden 20 net elde edebilmek için Matematik'ten 20, Türkçe'den en az 1 net yapılması gerekmektedir. Sözel bölümden 20 net elde edebilmek için Matematik'ten 1, Türkçe'den 20 net gerekir. Eşit Ağırlık'ta ise her iki bölümden 10'ar net yapılması gerekir.

DGS Hemşirelik hangi puan türü ile alıyor?

Bu içerik ÖSYM'nin 2020 DGS verilerinden hazırlanmıştır. SAY puan türü ile alım yapan Hemşirelik bölümüne ait taban puan, kontenjan, yerleşen aday sayısı, üniversite ve fakülte bilgilerine aşağıdaki tablodan ulaşabilirsiniz.

DGS ile hangi bölümlere geçiş yapılır?

Dikey geçiş sınavıyla: 2 yıllık önlisans bölümlerinden mezun olan kişiler, 4 yıllık lisans bölümlerine geçiş yapabilir. Fakat her bölüme geçiş yapamazsınız, sadece mezun olduğunuz bölümlere hak tanınan bölümlere geçiş yapabilirsiniz.

DGS Hemşirelik hangi üniversite?

DGS Hemşirelik Bölümü 2020 2021 Taban Puanları ve Kontenjanları;

ÜNİVERSİTE ADIFAKÜLTE/ YO.PUAN TÜRÜ
HACETTEPE ÜNİVERSİTESİ (ANKARA) (Devlet Üniversitesi)Hemşirelik FakültesiSAY
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA (Devlet Üniversitesi)Florence Nightingale Hemşirelik FakültesiSAY