Türk tarih kurumu ile ilgili kısa bilgi

Türk Tarih Kurumu (kısaca TTK), Türk tarihinin ilk kaynaklardan araştırılması amacı ile Mustafa Kemal Atatürk'ün direktifi sonucu 12 Nisan 1931'de kurulmuş bir araştırma kurumudur.

Türk Tarih Kurumu kuruluş amacı nedir?

TTK, Türk tarihiyle ilgili araştırmalar yapmak üzere kurulmuştur. “İlk kaynaklardan araştırmalar yapmak” amacıyla kurulan TTK'nın misyonu; Türk ve Türkiye tarihini çağdaş sosyal bilim anlayışıyla araştırmak ve yaymak; bu alandaki araştırmaları desteklemek ve toplumdaki tarih bilincini geliştirmektir.

Türk Tarih Kurumu Atatürkün hangi ilkesi?

Atatürk İnkılâbı'nda Cumhuriyetçilik ana ilke ve esas değerdir. Çünkü Cumhuriyet, Atatürk İnkılâbı'nın bütün verimlerini temsil eden bir devlet ve hükümet şekli olarak değiştirilemez bir cevherdir. Bu ilke yeni Türkiye Devleti'nin temelidir.

Türk Tarih Kurumunun logosunun anlamı nedir?

Tarih boyunca ne zaman bir Türk devleti yıkılsa yeni bir Türk devleti kurulmuştur' vurgusu yapmıştır. Bu Türk devletlerinin sembolleri de günümüze kadar hep devam etmiştir. TTK'nın bugünkü logosu Atatürk zamanında konan ve Selçuklular'ı temsil eden çift başlı kartaldır.

Türk Tarih Kurumu ve Türk Dil Kurumu nedir?

Türk Tarih Kurumu, Türk tarihinin ilk kaynaklardan araştırılması amacıyla Atatürk'ün direktifiyle 1931 yılında kurulan araştırma kurumudur. Kurumun merkezi Ankara'dadır. … Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'na bağlı bir kuruluş haline gelmiştir.

Türk Dil Kurumunun çalışma alanları nedir?

Türk dili üzerinde araştırmalar yapmak, yaptırmak; 2. Türk dilinin güncel sorunlarıyla ilgilenerek çözüm yolları bulmak. Atatürk'ün kendisi de Türk dili üzerindeki yerli ve yabancı araştırmaları bizzat inceleyerek, dönemindeki bilginleri Türk dili üzerinde araştırmalar yapmaya yönlendirmiştir.

Türk Tarih Kurumu kimler tarafından kurulmuştur?

Mustafa Kemal Atatürk Turkish Historical Society/Founders

Türk Tarih Kurumunun nasıl yazılır?

Kurumun adı 1935 yılında “Türk Tarihi Araştırma Kurumu” olarak değiştirilmiş, daha sonra ise “Türk Tarih Kurumu”na çevrilmiştir.