33 a araştırma görevlisi

33a araştırma görevlisi kalktı mı?

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “2547 sayılı Kanun'un 50/d maddesi uyarınca lisansüstü eğitim yapan araştırma görevlilerinin 33/a kapsamında atanmaları yönünde herhangi bir çalışma bulunmamaktadır” açıklaması yaptı.

Araştırma görevlisi 33 A kadrosu ne demek?

33/a maddesi akademik camiada "garanti iş" olarak tabir edilen bir terimdir.

33 A araştırma görevlisi nasıl olunur?

2547 sayılı Kanunun 33/a maddesi uyarınca üniversitelerin kadrosuna en çok 3 yıl olmak kaydıyla atanan öğretim elemanlarıdır….

  1. Araştırma görevlisi olmak için ALES sınavına girmek gerekmektedir. …
  2. İlanın başvuru tarihinden itibaren 35 yaşını doldurmama şartı gerekmektedir.

50d ve 33a nedir?

50 D KADROSU NEDİR? 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu akademide araştırma görevlisi olmak isteyenlerin istihdam sürecini iki maddeyle düzenler. … 50/d'de araştırma görevliliği için öğrenci olma şartı bulunur ve iş garantisi yoktur. Aynı kanunun 33/a maddesi araştırma görevlisine iş garantisi tanır.

Araştırma görevliliği kaç yıl sürer?

“Bunlar ilgili anabilim veya anasanat dalı başkanlarının önerisi, Bölüm Başkanı, Dekan, enstitü, yüksekokul veya konservatuvar müdürünün olumlu görüşü üzerine rektörün onayı ile araştırma görevlisi kadrolarına en çok üç yıl süre ile atanırlar; atanma süresi sonunda görevleri kendiliğinden sona erer.

Araştırma görevlisi kadrolu mu?

Devlet üniversitelerinde lisansüstü eğitim süresince görev yapan kadrolu araştırma görevlileridir. Daimi bir kadro değildir, doktora eğitimi süresi sonunda kadroyla ilişik kesilir. (Ayrıca, yüksek lisans mezuniyeti sonrası 6 ay içinde bir devlet üniversitesinde doktora programına başlamazsa kadroyla ilişiği kesilir.)

ÖYP ne demek?

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) yüksek lisans eğitiminden başlayarak doktora bitimine kadar uzanan bir süreçtir. Bu süreç içerisinde yabancı dil puanına bağlı olarak yurtiçi ve yurtdışı dil eğitimlerini kapsamaktadır.