Erdem sözlük anlamı

TDK Sözlük erdem nedir?

Erdem ismi, düşüncelerin ve davranışların iyilik üzerine kurulması, alçak gönüllülük, doğruluk ve yiğitlik anlamlarına gelir.

Erdemli ne anlama geliyor?

Erdem veya fazilet, Ahlaki olarak doğru olan şeyi yapıp yanlış olanı yapmamaktır. Erdem kavramı, felsefe tarihinin başlangıcından beri yer alır. "İnsanın ve yaşamın anlamı nedir?" sorusuna verilen felsefi cevap başlangıçta "erdemli olmak" olarak belirtilmiştir. … Ayrıca erdemli olmak bilgi sahibi olmak demektir.

Erdem ne demek cümle içinde?

İşte erdem kullanılmış cümleler: En büyük erdem dürüstlüktür. Bu hayatta önemli olan şey erdemli bir hayat sürdürebilmektir. Hata yapılır elbet, insan ancak erdemli yaşarsa pişman olmaz. Erdemli bir birey vatanına, milletine hayırlı olan bireydir.

Erdem ne demek din?

Erdem Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Erdem: 1- Ahlakın övdüğü iyilikçilik, alçak gönüllülük, yiğitlik, doğruluk gibi niteliklerin genel adı, fazilet. 2- İnsanın ruhsal olgunluğu.

TDK Fazilet ne demek?

Fazilet Nedir TDK: Erdem ve erdemli olan davranışlar bütünü olarak tanımlanır.

Erdem hangi dil?

erdem – Nişanyan Sözlük. Eski Türkçe erdem “yiğitlik, şan” sözcüğünden evrilmiştir. Bu sözcük Moğolca erdem “bilgi, bilgelik, yetenek, beceri” sözcüğü ile eş kökenlidir.

Erdemli insan ne demek?

Erdemli insan, iyi ve güzel olana yönelen, kötü ve çirkin olandan sakınan ve iyiliği yaymaya çalışan insandır. Doğruluk, güvenilirlik, cesaret gibi güzel özelliklere sahip ve aynı zamanda duyarlı, samimi, iyi yürekli, ölçülü ve tevazu sahibi olan insandır.