Peksimet ne demek

Peksimet kelimesi Türkçe'de "Pişirildikten sonra dilimler hâlinde kesilerek ısı ile kurutulmuş, uzun süre dayanabilen ekmek." anlamına gelir.

Peksimet ismi nereden geliyor?

Peksimet uzun yıllar bayatlamadan dayanabilen ve genellikle savaş, kıtlık gibi durumlarda tüketilen ekmek çeşididir. Yunan kökenli bir kelimedir.

Peksimet ne için kullanılır?

Hardtack, ucuz ve uzun ömürlüdür. … Uzun deniz yolculukları, kara göçleri ve askeri kampanyalar sırasında, bozulabilen yiyeceklerin yokluğunda devam etmek için kullanılır. Uzun yıllar bayatlamadan dayanabilen ve genellikle savaş, kıtlık gibi durumlarda tüketilen ekmek çeşididir.

Peksimet ne zaman bulundu?

Anadolu'da bayatlamış ekmek kırıntılarından yapılıp tüketilen "papara", "arabaşı" ve "lokma" ile "peksimet" benzeri yemek ve ekmeklerin, 3500 yıl önce yapıldığı ortaya çıktı.

Silah süngü ne demek?

Süngü bir yivli tüfek, misket tüfek veya benzeri herhangi bir ateşli silahın namlusunun ucuna takılan bıçak, hançer, kılıç veya sivri uçlu bir silahtır. … Dünya Savaşı'na dek piyade saldırıları için başlıca silah olarak kabul ediliyordu.

1 adet peksimet kaç kalori?

Kuru peksimet kaç kalori? Peksimetin 100 gramında 310 kcal kalori, ayrıca 1 Porsiyon yani 70 gram Peksimette 217 kalori bulunmaktadır. Kalorisinin büyük kısmını (%53) yağdan alan Peksimeti kilonuza göre hesaplayarak uygun miktarda tüketebilirsiniz.

Adıyaman Peksimeti nasıl yapılır?

Oda ısısında bekleyen margarin ya da tereyağı, sıvı yağı, yoğurt, yumurta, tuz ve şeker güzelce karıştırılır ve homojen bir karışım elde edilir. Güzelce karıştırıldıktan sonra havanda dövülen anason, daha sonra susam ve isteğe bağlı çörek otu vb konulur. En son aşamada karbonat ve azar azar un elenerek konulur.

Peksimet hangi undan yapılır?

Sabahleyin büyükçe bir leğen içine buğday unu koyulur. İçerisine elde edilen hamur mayası, dövülmüş karanfil, gül suyu, yeterince tuz ve çok sıcak olmayan su ilavesiyle hamur iyice karıştırılır. Belli kıvama gelen hamur 2-3 saat mayalanması için bekletilir.