Su kirliliği nedenleri

Su kirliliği nedir nedenleri ve çözüm yolları?

Plastik şişeler, metal kutular, lastikler, kontaminasyon ve suya atılan her türlü atık su kütlesinin kirlenmesine neden olur. Aynı zamanda fabrikalardan, arabalardan, hava kirliliğinden, çiftliklerden, kanalizasyonlardan ve arıtma tesislerinden su yoluna karışan kimyasallar da su kütlesini kirletir.

Su kirliliği hastalıkları nelerdir?

Su Kirliliği hastalıkları Kolera, sanlık, tifo ve ishalde bu hastalıkları yapan mikroorganizmaların yaşadığı ortam doğrudan atık ve pis sulardır. Amipli dizanteri, basilli dizanteri ve paratifo hastalıklar da genellikle atıksulann taşıyıcılığı ile insanlara bulaşan hastalıklardır.

Su kirliliği sonuçları nelerdir kısaca?

Kuraklık ve çölleşme oluşturması, Ormanlık alanların azalmasına, böylelikle dünyadaki oksijen oranının azalmasına sebep olması, Kalitesiz su sebebiyle tarımda azalma, sağlıksız ürünlerin yetişmesi gibi durumlar su kirliliği sebebiyle meydana gelir.

Su kirliliği nasıl oluşur ve nasıl önlenir?

Su kirliliği genelde kimyasal maddeler, mikroorganizmalar, plastik atıklar gibi zararlı maddelerin nehir, göl, okyanus gibi su kütlelerini kirlettiğinde, bu suların kalitesini düşürerek hem çevre için hem de insan için zararlı hale geldiğinde ortaya çıkar.

Su Kirliliği Nedir ve Çözüm Yolları Nelerdir?

Su kirliliğinin önüne geçmek için neler yapılmalıdır

  • Canlı artıklarının sulara atılmaması
  • Sentetik deterjanlı suların bir yerde toplanması
  • Tarımda kullanılan ilaçların ve gübrelerin sulara karışmasının önlenmesi.
  • Sanayi artık ve atık sularının suları kirletmesinin önlenmesi.
  • Su kaynakları çevresinin temiz tutulması

Su kirliliği nedir örnek veriniz?

Yüzey sularının kirliliği – İnsan tüketimi sonucu karşımıza sıklıkla çıkan su şişeleri, plastikler ve diğer atık ürünler buna örnektir. Yer altı sularının kirliliği – Genellikle yüksek toksik madde içerikli kirleticiler, tarım ilaçları gibi kirleticilerin toprağın altına sızarak yer altı sularına karışması ile olur.

Neler suyu kirletir?

Kimyasal olarak arıtılmış içme suları Gıda işleme atıkları Böcek ilaçları ve bitki ilaçları Petrol hidrokarbonları, benzin, dizel yakıt, jet yakıtı, fuel oil ve motor yağı