Sulu etli patates yemeği

Etli salçasız patates yemeği nasıl yapılır?

Arpacık Soğanlı Salçasız Kuşbaşı Etli Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Tavaya eti koyalım suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  2. Sonra tencereye yağlarımızı koyalım, etimizi tencereye alalım .
  3. 5 dk kısık ateşte kavuralım.
  4. Soğanı, sarımsağı ,havucu ,biberleri ekleyelim . …
  5. Sonra patatesleri ilave edelim .

Patatesli etli nasıl yapılır?

Etli Patates Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Havucu ve patatesleri iyice yıkayın, kabuklarını soyun. …
  2. Tencerenizi ocağa alın ve içerisine kuşbaşı etleri ilave edip, mühürleyin. …
  3. Havuçlar hafif renk değiştirdiğinde içerisine patatesleri ve sarımsakları atın. …
  4. Kavurduğunuz malzemelerin üzerine salça ilave edin.

Düdüklüde patatesli et yemeği kaç dakikada pişer?

Salçalar ve etlerin üzerini 2-3 parmak geçecek kadar su eklenerek kapağı kapatılır. Düdüğü öttükten sonra yarım saat etler yumuşayana kadar pişirilip altı kapatılır. Dikkatlice kapağı açılarak içine dörde böldüğümüz patatesler eklenir. Kapak kapatılarak 10 dakika da patateslerin pişmesi için pişirilir.

Etli patates yemeğine hangi baharatlar konur?

Baharatlı Patates Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet patates.
  • 1 adet soğan.
  • 1 yemek kaşığı salça.
  • Nane.
  • Kekik.
  • Pulbiber.
  • Kırmızı toz biber.
  • 1 su bardağı su.

Jun 3, 2016

Patates yahnisi nasıl yapılır?

Patatesli Yahni Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı küp küp doğrayın.
  2. Tereyağını eritin ve soğanları kavurun.
  3. Soğanlar pembeleşince etleri ilave edin ve etler iyice pişene kadar tahta kaşıkla kavurmaya devam edin.
  4. Domates ve biber salçasını da ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.

Patatesle ne yemekler yapılabilir?

Patates YemekleriPatates ile Yapılan Yemek Tarifleri – Patatesli Yemekler

  • Çıtır Patates Çubukları
  • Kıymalı Rulo Patates.
  • Avcı Kebabı
  • Çoban Böreği.
  • Fırında Yoğurtlu Patates Kızartması
  • Patates Bombası
  • Patates Röşti.
  • Patates Püreli Mantar Sote.

Fırında patates ve et kaç dakikada pişer?

Diğer sebzeleri tepsiye yayalım ve pişen eti tepsiye dökelim. Domatesleri koyalım. 2 kase sıcak su verelim. Defne yaprağı da koyalım ve ocağın üzerinde 15 dk kısık ateşte pişirelim. Sonra 180 derecede fırında, 40 dk pişirelim.